Billig flyttebyrå - hvor mye koster det å flytte?

Billig flyttebyrå

Skal du flytte i nær framtid og leter etter et billig flyttebyrå? Det er helt naturlig at man ønsker at flytteprosessen skal være så billig som mulig, men det er viktig å ikke la det gå på bekostning av kvaliteten. I denne artikkel skal vi se blant annet se nærmere på hva det koster for å hyre et flyttebyrå, hva som påvirker prisen, og se nærmere på andre relevante spørsmål. 

Billig er bra, men ikke nødvendigvis best

At pris er en viktig faktor for deg som står ovenfor en flytteprosess er forståelig. Imidlertid er det en balanse som må opprettholdes mellom kostnad og kvalitet når du velger et flyttebyrå. Mens de billigste alternativene kan virke fristende, er det viktig å huske at prisen ikke alltid reflekterer den totale verdien av tjenesten.

Det finnes flyttebyråer som er billigere enn andre, men de kan også mangle den nødvendige erfaringen og det nødvendige utstyret som kreves for å sikre at dine eiendeler ankommer trygt og uten skader.

Å basere valget utelukkende på pris kan potensielt føre til ubehagelige overraskelser, som tap eller skader på dine verdifulle gjenstander. Derfor er det viktig å veie kostnader opp mot kvalitet og omdømme når du velger et flyttebyrå. Høy kvalitet, et godt omdømme og gode forsikringsløsninger, bør alltid stå høyt på lista når du skal velge et flyttebyrå til transportere dine eiendeler til ditt nye hjem.

Å finne den rette balansen mellom pris og kvalitet er nøkkelen til en vellykket og problemfri flytteopplevelse.

Få et tilbud fra et flyttebyrå

Få rask tilbakemelding fra et kvalitetssikret flyttebyrå som passer for deg.

Hva koster flyttebyrå?

Hvor mye det koster for et flyttebyrå avhenger av flere faktorer, som for eksempel hvor du befinner deg geografisk, mengden eiendeler du skal flytte, avstanden til ditt nye hjem, og eventuelle ekstra tjenester du velger. Generelt sett ligger priser for flyttebyråer vanligvis i området fra ca. 1000 til 1750 kroner per time for 1-2 flyttearbeidere inkludert en flyttebil. Prisen kan også variere basert på tidspunktet for flyttingen, da høysesonger, helger og helligdager kan medføre høyere kostnader.

Leie flyttebil pris

Hvis du har mulighet til å få hjelp fra venner og familie, vil det billigste alternativet være å leie en flyttebil uten sjåfør og bærehjelp. Det finnes et stort utvalg av flyttebiler i ulike størrelse man kan leie, enten på timesbasis eller døgnbasis. Hvor stort utvalg det er av tilgjengelige flyttebiler i ditt nærområde avhenger i stor grad av hvor i landet du bor. I større byer vil utvalget naturligvis være større enn hvis du bor i mer landlige områder.

Kostnaden for å leie en flyttebil i et døgn varierer vanligvis mellom ca. 1000kr og 5000kr, avhengig av størrelsen på flyttebilen. Ved timesbasert leie kan man finne priser helt ned til et par hundre kroner i timen, men dette gjelder som regel for de minste bilene.

Leie flyttebil med bærehjelp pris

De fleste som leier flyttebil har også behov for sjåfør og bærehjelp. Prisene varierer fra byrå til byrå, og påvirkes i stor grad av hvor mange arbeidere man har behov for. Det mest vanlige er at man leier en flyttebil inkludert 1-3 mann, avhengig av størrelsen på flyttelasset.

  • Leie flyttebil med 1 mann: Koster som regel fra ca. 700kr til 1500kr pr time. I gjennomsnitt kan du forvente et prisnivå på ca. 1000kr til 1200kr pr time.
  • Leie flyttebil med 2 mann: Koster som regel fra ca. 1200kr til 2300kr pr time. I gjennomsnitt kan du forvente et prisnivå på ca. 1600kr til 1900kr pr time.
  • Leie flyttebil med 3 mann: Koster som regel fra ca. 1800kr til 2900kr pr time. I gjennomsnitt kan du forvente et prisnivå på ca. 2200kr til 2500kr pr time.

Vi ser ofte at det kan være et stort gap mellom det billigste og det dyreste alternativet. Det dyreste alternativet koster i mange tilfeller nær dobbelt så mye som det billigste.

Vi samarbeider med flyttebyråer over hele landet med konkurransedyktige priser. Uavhengig av om du leter etter et flyttebyrå i Oslo eller andre steder i landet, kan vi sette deg i kontakt med et dyktig flyttebyrå. Send oss en forespørsel, så vil du i løpet av kort tid motta et gratis og uforpliktende tilbud.

Hva påvirker prisen på flyttebyrå?

  • Hvilke tjenester du har behov for:

    Jo flere tjenester du har behov for, jo mer vil det koste. Et fullservice flyttebyrå kan for eksempel hjelpe deg med emballasje, nedpakking, demontering og montering av møbler, og vasking.
  • Størrelsen på flyttelasset:

    Jo flere ting du har som skal flyttes, jo lengre tid vil det ta å flytte, og jo mer vil det koste. Hvis du har mulighet til å flytte en del ting på egenhånd slik at det kun er de største møblene og tingene som gjenstår, vil du spare en del penger.
  • Erfaring og omdømme:

    Et flyttebyrå med gode tilbakemeldinger fra tidligere kunder som gjerne er kjent for å levere tjenester av høy kvalitet, vil ofte kunne prise tjenestene sine høyere sammenlignet med et nystartet flyttebyrå.
  • Avstanden du skal flytte:

    Avstanden mellom ditt nåværende hjem og ditt nye hjem påvirker transportkostnadene og antall timer som brukes på oppdraget.
  • Vanskelige gjenstander:

    Hvis du for eksempel har et piano som skal flyttes, vil det som regel være en ekstra kostnad for dette siden det krever spesialutstyr for å håndtere det på en effektiv og sikker måte.
  • Hvor du bor:

    I større byer vil det være flere flyttebyråer som kjemper om de samme oppdragene, noe som kan føre til mer konkurransedyktige priser. Hvis du bor i et område med lav etterspørsel etter flyttebyråer, vil du kanskje ha et begrenset utvalg flyttebyråer å velge mellom.

Få et tilbud fra et flyttebyrå

Få rask tilbakemelding fra et kvalitetssikret flyttebyrå som passer for deg.

Hvordan flytte billigst mulig?

Å flytte billigst mulig krever litt planlegging og egeninnsats, men det er mange ting du kan gjøre som bidrar til at flytteprosessen blir så billig som mulig.

  • Rydd opp i eiendelene dine: Hvis du har bodd på samme sted i mange år vil det sannsynligvis ha samlet seg opp en del eiendeler du sjeldent bruker eller ikke bruker i det hele tatt. Kanskje du har en del ting som kan selges, gis bort eller kastes.
  • Pakk eiendelene dine selv: Å pakke ned alle eiendelene tar mye tid, men er også en oppgave som vil spare deg for en del penger. Flyttebyråer tar normalt sett betalt pr time, som innebærer at dette potensielt kan bli en ganske stor kostnadspost, hvis du trenger hjelp med pakkingen.
  • Få tak i gratis flytteesker: Det er for eksempel mange dagligvarebutikker som gir bort bananesker gratis. Det kan også være flere butikker i nærområdet ditt som har pappesker de ikke har behov for, som det kan være mulig å få gratis.
  • Flytt pappesker og småting selv: Hvis du har bil kan du selv flytte alt av pappesker, klær og andre småting, slik at det kun er de største møblene og tyngste gjenstandene som gjenstår for flyttebyrået.
  • Be om hjelp fra folk du kjenner: Hvis mulig, be om hjelp fra venner og familie for å hjelpe deg med bæring og flytting. Dette kan redusere behovet for ekstra flyttearbeidere.
  • Vær fleksibel med flyttedatoen: Det kan være mulig å få et bedre tilbud fra flyttebyrået hvis du kan sette av flyttingen til et tidspunkt som passer dem. De har typisk mest å gjøre i starten og i slutten av måneden, samt i helger. Ved å sette flyttingen til midt i uka, eller i mindre travle perioder, kan det være mulig å få en noe redusert pris.
  • Flytt alt på en tur: Hvis det er mulig å få en flyttebil hvor du får plass til alle eiendelene dine på en tur, kan du spare en del penger, spesielt hvis avstanden du skal flytte er lang. Dette skal være mulig i de fleste tilfeller, så lenge du har planlagt godt, og kan flytte en del småting på egenhånd.

Hvilke perioder er det billigst å flytte?

Uansett når du planlegger å flytte så vil det koste penger, men det er allikevel noen perioder som generelt sett kan være billigere enn andre.

Månedene i forkant og rett i etterkant av sommerferien (juli), er typisk perioder hvor mange flytter og perioder hvor flyttebyråene har hendene fulle. Dette gjør at det kan være vanskeligere å få en god pris i disse månedene, siden flyttebyråene uansett har nok å gjøre.

Det er mange som flytter i de første og de siste dagene i måneden. Dette henger sammen med at leiekontrakter ofte avsluttes ved månedsskifte. Derfor er prisene ofte høyere i disse periodene sammenlignet med midt i måneden.

Folk flest jobber mandag til fredag, noe som innebærer at folk flest også foretrekker å flytte i helgene. Det kan derfor være fordelaktig å sette flyttingen til midt i uka, og unngå helger, helligdager og ferieperioder.

Hva er forskjellen på timespris og fastpris?

Timespris og fastpris er to forskjellige prissettingsmetoder som flyttebyråer kan tilby for å beregne kostnadene for flytteoppdrag. Her er forskjellene mellom de to.

Timespris

Timespris betyr at du blir belastet basert på hvor mange timer flyttearbeidet tar. Prisen kan variere avhengig av antall flyttearbeidere som er involvert og størrelsen på flyttebilen.

Timesprisen er ofte mer fleksibel og kan være en god løsning for mindre flytteoppdrag eller de som er usikre på hvor lang tid det vil ta. Det kan imidlertid være risikabelt hvis flytteprosessen tar lengre tid enn forventet, da kostnadene kan øke.

Fastpris

Fastpris innebærer at du og flyttebyrået blir enige om en pris på forhånd for hele flytteoppdraget. Denne prisen er vanligvis basert på en grundig vurdering av mengden eiendeler, avstanden til den nye destinasjonen, og eventuelle ekstra tjenester som pakking og demontering/møbelmontering.

Fastpris gir forutsigbarhet, da du vet nøyaktig hvor mye flyttingen vil koste, uavhengig av hvor lang tid det tar. Dette kan være spesielt gunstig for større flytteoppdrag og de som foretrekker å ha full kontroll over kostnadene.

Valget mellom timespris og fastpris avhenger av dine individuelle behov og preferanser. Mindre og enklere flytteoppdrag kan dra nytte av timesprisens fleksibilitet, mens større og mer komplekse flyttinger kan være bedre tjent med fastpris for å unngå uventede kostnadsøkninger. Uansett hvilken prisstruktur du velger er det viktig å spesifisere alle detaljer i kontrakten med flyttebyrået for å unngå misforståelser og eventuelle uenigheter.

Hva kan et flyttebyrå hjelpe deg med?

Et flyttebyrå kan tilby en rekke tjenester for å gjøre flytteprosessen enklere og mer effektiv. Enkelte flyttebyråer kan kun hjelpe til med bæring og transport, mens andre kan hjelpe til med alt fra A-Å. Her er noen av de vanlige tjenestene et flyttebyrå kan hjelpe deg med:

  • Emballasje og flyttemateriell: Flyttebyrået kan selge deg alt av emballasje som for eksempel bobleplast, silkepapir, pappesker og annet nødvendig materiell, og gi deg råd og tips til hvordan du pakker ned eiendelene dine på best mulig måte.
  • Pakketjenester: Hvis du ikke har kapasitet til å pakke ned eiendelene dine selv, kan et flyttebyrå hjelpe deg med pakking, merking og organisering av alt som skal flyttes.
  • Demontering og montering av møbler: Et fullservice flyttebyrå kan hjelpe til med demontering av møbler, og sørge for at de blir satt sammen igjen på korrekt måte på din nye adresse.
  • Bæring og transport: Dette er den mest vanlige tjenesten å benytte seg av. Flyttearbeiderne har lang erfaring med flytting og vet hvordan de skal bære og transportere eiendelene dine på en effektiv og trygg måte.
  • Mellomlagring: I enkelte tilfeller kan det være aktuelt å mellomlagre eiendelene dine. Noen flyttebyråer kan hjelpe til med dette, og sørge for at alle eiendelene dine lagres på en forsvarlig måte.
  • Håndtering av avfall: Mange flyttebyråer kan være behjelpelig med avfallshåndtering. Det kan for eksempel være snakk om kasting av gamle møbler.
  • Rengjøring og flyttevask: Det stilles noen krav til boligen og hvordan den er rengjort ved overlevering til ny eier. Mange velger å sette bort flyttevasken til flyttebyrået, slik at man heller kan fokusere på å innrede sitt nye hjem.

Få et tilbud fra et flyttebyrå

Få rask tilbakemelding fra et kvalitetssikret flyttebyrå som passer for deg.

Hvor stort flyttelass har du?

Som vi allerede har vært inne på vil det være mest kostnadseffektivt om du klarer å flytte alt på en kjøretur. Det forutsetter at man har god oversikt over hva som skal flyttes, og at man gjør noen beregninger på hvor stort flyttelass man har. En av de viktigste faktorene når det kommer til pris, er størrelsen på flyttelasset. Det er også grunnen til at mange flyttebyråer ønsker å komme på befaring i forkant.

Normalt sett beregner man størrelsen i kubikkmeter, og det kan være vanskelig å beregne størrelsen på flyttelasset helt nøyaktig. En enkel tommelfingerregel for beregning av størrelsen er å dele boarealet på tre. Dette vil kunne gi deg et grovt estimat på hvor mange kubikkmeter det er snakk om.

  • En 2-roms leilighet på 40-60 kvadratmeter utgjør ca. 13-20 kubikkmeter.
  • En 3-roms leilighet på 60-90 kvadratmeter utgjør ca. 20-30 kubikkmeter.
  • En enebolig på 120-150 kvadratmeter utgjør ca. 40-50 kubikkmeter.

Noen praktiske ting du bør huske i forbindelse med flyttingen

  • Melde flytting: Du må melde flytting til folkeregisteret og posten, slik at du fremover mottar post på riktig adresse.
  • Abonnementer: Hvis du abonnerer på ulike tjenester, må du huske å oppdatere adressen hos de ulike leverandørene.
  • Barnehage og skole: Hvis du har barn i barnehagealder eller skolealder, må du huske å søke om plass i barnehage eller skole på den nye adressen i god tid.
  • Forsikringer: Husk å tegne hus- og innboforsikring på din nye adresse.
  • Flytteforsikring: Skader kan oppstå på møbler og inventar under flytting. Sjekk med det aktuelle flyttebyrået hva slags forsikringer de har, og vurder om det er nødvendig med ekstra flytteforsikring. Det kan spesielt være aktuelt hvis du har mange dyre eiendeler.

Hvor grundig må flyttevasken utføres?

Når du overleverer den gamle boligen din i forbindelse med flytting kreves det at boligen er grundig rengjort. Dette gjelder uavhengig av om du leier eller eier boligen. Mange velger å sette vekk flyttevasken til flyttebyrået eller et renholdsfirma, siden det for mange kan være krevende å vaske såpass grundig, samtidig som at man har andre ting man heller ønsker å bruke tid på.

En flyttevask innebærer vanligvis:

  • Støvsuging og vasking av gulv.
  • Rengjøring av alle overflater som tak, vegger, dører, lister, skap og skuffer.
  • Grundig rengjøring av kjøkken, inkludert alle hvitevarer som kjøleskap, komfyr, ovn, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.
  • Grundig rengjøring av bad, inkludert toalett, dusj, badekar, speil og skap.
  • Vask av vinduer og vinduskarmer.
  • Fjerning av søppel fra hele eiendommen.
  • Rengjøring av ventilasjonsåpninger, luftfiltre og ventiler.

I tillegg bør ildsteder tømmes, bod, garasje og terrasser feies, samt at man evt. klipper gresset eller måker snø, avhengig av årstid. Mange flyttebyråer og renholdsfirmaer tilbyr flyttevask med fornøydhetsgaranti, slik at du kan være trygg på alt blir gjort riktig. Hvis du etter befaring ser at det er noe som ikke er rengjort godt nok vil de komme tilbake og rengjøre til du er fornøyd.

Få et tilbud fra et flyttebyrå

Få rask tilbakemelding fra et kvalitetssikret flyttebyrå som passer for deg.